Om oss

2018 © Tigerstaden Drill – Oslo, Norge

Materialet på dette nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten særskilt avtale direkte med organisasjonen Tigerstaden Drill er enhver kopiering, lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring bare tillatt i den utstrekning det er hjemlet i lov. Nettside og foto av Tiril Guttorm

Tigerstaden Drill

ble stiftet i 2015 og har bygget opp et aktivitetstilbud for barn og unge i Oslo og omegn. Drilltroppen er åpent for alle – uansett alder, bosted og miljø. Drilltroppen er for deg som både ønsker mulighet for fleksibilitet eller faste, ukentlige timer og består av jenter fra 7-27 år som sammen trener i tropper, soloer og duetter. Våre instruktører skal gjøre sitt beste for å se hvert enkelt medlem og styrke deres kvaliteter og personlighet gjennom drill, dans og kreativ utvikling. Vårt mål er at alle medlemmer skal oppleve mestring, drill- og danseglede. Vi ønsker tett oppfølging av medlemmene våre og kan hjelpe hver enkelt med å sette seg personlige drømmer og mål.

 

Konkurransedrill er en populær sport i rask utvikling. De fleste ser for seg drillpiker i marsj foran skolekorps i toget på 17-mai. Paradedrill er bare en av mange drillkategorier og resten av året trener vi til drillkonkurranser. Det finnes både jenter og gutter som driller og sporten egner seg godt for de som interesserer seg for triks, turn og dans. Drillere lærer koreografier, trener styrke og fleksibilitet samtidig som vi har fokus på godt teamarbeid. Drill er en sport som egner seg godt for de som trives med oppvisning eller som har et ønske om å konkurrere i team eller individuelt. Timene inneholder dansetekniske elementer fra dansestilene jazz, ballett og moderne.

 

Har du drillet tidligere og har du lyst til å plukke opp staven igjen? Vi har også drillkurs for deg som bare vil drille for moro skyld. Vi har det gøy sammen på trening og oppvisninger og håper at enda flere melder seg på!

 

Studerer eller jobber du? Vi vil så langt det lar seg gjøre gi fleksibilitet og valgfrihet til de som trenger det som for eksempel studenter eller utøvere som er i arbeid. Du kan ha faste ukentlige treninger eller leie koreograf/koreografere selv og trene egentrening. Ta kontakt så skal vi se hva vi kan gjøre!

 

Om styret

Styret er Tigerstaden Drill sitt høyeste organ. Har du innspill til saker som bør tas opp sendes det inn på e-post. Styret kan kontaktes på e-post på styret@tigerstadendrill.no eller direkte til følgende adresser og roller:

 • Leder: Mai S. Hansen

leder@tigerstadendrill.no

 • Nestleder: Michelle H. S. Hansen

nestleder@tigerstadendrill.no

 • Kasserer: Birgit Øiehaug

kasserer@tigerstadendrill.no

 • Styremedlem: Dorthe A. F. Øverli
 • Styremedlem: Ida Celine Øiehaug

 

Om treningene

Alle timer hos oss har felles oppvarming i form av lek, dans, styrke eller andre aktiviteter. Det undervises i koreografi, koordinasjon og dans- og stavteknikk. Les mer om treningene i fanen "Kurs, timeplan og priser". Møt opp i god tid og gi beskjed til instruktør ved fravær.

 

Om instruktørene

Vi har flere drillinstruktører og koreografer hos oss. Dersom du vil møte instruktørene våre må du gjerne komme innom oss på trening for å hilse på! Vi er opptatt av at de skal ha en solid drillfaglig bakgrunn og være til inspirasjon for våre drillere. Dersom du er interessert i å være instruktør er du velkommen til å ta kontakt med oss på e-post.

 

Innmelding

Medlemskap koster 1000 kr per semester og dekker lån av uniform, forsikring, ekstraøvelser, sosialt og egentrening. Kursene har egne priser fra 300,- og oppover, du finner en fullstendig prisliste og kursoversikt her. Kurspåmelding har 14 dagers angrerett, men etter dette er man forpliktet medlemskap ut skoleåret; det vil si høst og vår. Drill er en konkurransesport der vi er avhengige av at alle møter til timene og gir beskjed ved fravær. Dersom man melder seg ut må det sendes en skriftlig utmelding til styreleder, man vil faktureres beløpet for resten av sitt påbegynte kurs dersom det ikke allerede er betalt.

Følg oss på Facebook for nyheter om oppstart og Kick-Off av sesongen.

 

Deltagelse på drillkonkurranser

Alle våre junior/senior troppsmedlemmer stiller på Østlands- og Norgesmesterskapet i Drill, men solister/duetter kan også spørre treneren sin om å få delta på mindre konkurranser med godkjenning fra foresatte. Tigerstaden Drill vil sammen med sine utøvere og deres foresatte (dersom medlem er under 18 år) planlegge konkurranseåret og vi vil gi opplysninger og informasjon vi får fra arrangørene fortløpende.

 

Sosialt

Vi tilbyr en sosial møteplass på tvers av alder og miljø; vi har felles egentrening hver lørdag, men også andre arrangementer i løpet av året som dekkes/arrangeres av klubben feks. pizzakveld, grilling eller liknende.

 

Paradedrill for alle!

Oppvisninger på 1. mai og 17. mai er obligatorisk for alle Tigerstaden Drills medlemmer. I forkant av dette settes det opp egne paradetreninger. Utesesongen er vår viktigste rekrutteringsarena ute blant folk flest. Dersom man ikke har mulighet til å delta må man søke fritak i så god tid som mulig. Paradeprogrammene innlæres i løpet av våren og vi driller i barnetoget sammen med Oslo Janitsjar.

 

Oppvisninger

Hvert semester avsluttes med en juleavslutning eller sommeravslutning der familie og venner er velkomne. Andre arrangementer vi har deltatt på er feks. Elvelangs, Dansens Dager, Sagene Bydelsdager og VM i Skiskyting.

 

Forsikring

Alle medlemmer blir automatisk ulykkesforsikret gjennom Norges Musikkorps Forbunds avtale med Tryg når medlemsavgiften til Tigerstaden Drill er betalt. Les mer om forsikringen til NMF her.

 

Dugnad

Tigerstaden Drill er fri for "obligatoriske" dugnader? Hva mener vi med det? Vi mener at dugnad er frivillig, sosialt og gøy! Vi oppfordrer de som kan og har lyst til å bidra med det de ønsker. Det er frivillig å ta initiativ til feks. kakebaking, varetelling og bruktsalg.

 

God drillskikk :)

 

 • Møt opp 5-10 min før avtalt tid: Treningen skal begynne presist, møt opp før så du rekker å skifte og gjøre deg klar.
 • Det skal alltid gis beskjed i så god tid som mulig på forhånd ved fravær til instruktør via SMS.
 • Ha med nødvendig utstyr (drillstav etc), drikkeflaske og eventuelt frukt/nøtter til lange treninger.
 • Ha på treningsklær, sko og oppsatt hår (ingen ringer eller smykker).
 • Godteri, tyggis, snus, røyk eller brus er ikke tillatt på trening.
 • Gjør ditt beste og ikke forstyrr undervisningen unødvendig. Dersom utøver ikke er helt i form skal det gis beskjed før timen starter slik at instruktør kan ta hensyn :)
 • Mobiltelefoner bør ikke tas i bruk før man forlater lokalet
 • Det er i utgangspunktet obligatorisk oppmøte på de aller fleste arrangementer i Tigerstaden Drill med mindre noe annet er presisert.
 • Vi skal omtale hverandre positivt og er bevisst mottoet vårt; "Samhold, respekt og drillglede". Tigerstaden Drill skal være mobbefritt!
 • På konkurranse skal representanter fra Tigerstaden Drill oppføre seg fint mot hverandre og konkurrenter. Vi heier på alle utøvere på gulvet.
 • Koreografier kan ikke benyttes utenfor Tigerstaden Drill dersom det ikke er avtalt med koreograf og styret på forhånd. Styret skal informeres.
 • Dersom det er noe alvorlig som må varsles om; det være seg mistrivsel, uenigheter eller andre hendelser, kontakt styreleder/instruktør per telefon/e-post så fort som mulig.