Kurs og priser

Drillkurs

Vi har drillkurs for barn, ungdom og voksne på alle nivåer! Man kan begynne hos oss fra og med året man fyller 6 år og vi har drillere fra 6-27 år hos oss. Vi trener solo, duett og tropp på sentrale lokaler i Oslo. Hver høst prøver vi også å sette opp et gratis dansekurs. Nedenfor finner du timebeskrivelser, men med forbehold om justeringer etter påmelding. Vi arrangerer Kick-Off/prøvetime i vår og høst, send gjerne en mail om hva du vil prøve. Hos oss undervises det hovedsakelig i Drilldans og Twirling, men vi har også stilt i paradekategorien Exhibition Corps. Drillverdens konkurransekategorier kan du lese mer om samt se eksempler på her.

Tiger-Newbie

Nybegynner Nivå 1

Sagene Skole

 

Nybegynnergruppe for gutter og jenter fra 6 år og oppover med fokus på drill med show og dans. Et kult nybegynnerparti for deg som ikke har drillet før eller som ikke er klar for/har tid til å delta på drillkonkurranse enda. Timene vil inneholde grunnleggende drill– og danseteknikk med variasjon i bruk av drillstav. Gruppa vil lære en drillkoreografi og viser den frem på oppvisning til jul og sommer. De blir også med i parade sammen med hele drilltroppen og janitsjarkorpset i utesesongen. Gruppen deles ved behov inn etter alder.

 

60 min i uka

 

Gratis dansekurs

Åpent nivå

Nordpolen Skole

 

Under høstsemesteret tilbyr vi en praksiselev fra en av Oslos beste dansehøgskoler til å undervise i jazz eller moderne dans. Fokus er på danseteknikk, koreografi, tilstedeværelse, akrobatikk og samarbeid. Kurset er gratis for alle våre medlemmer og varer 10 uker og med oppstart i begynnelsen av september.

 

Arrangeres med forbehold om at vi hver høst får godkjent praksisplass og elev.

 

 

Tiger-TEAM

Preteen/Junior/Senior

Intermediate - Advanced

Sagene Skole / Møllergata Skole

 

Konkurransetropper settes sammen ut i fra alder og nivå og lærer koreografi innen Drilldans eller Twirl Team. Inndeling av tropper skjer på høsten. Dette er et konkurranseparti der det forventes at alle møter på trening og legger inn god innsats. Timene inneholder oppvarming og hoveddel med triks og koreografi. Troppene stiller i minst to drillkonkurranser i løpet av året (ØM og NM). Årets juniortropp er ca. 13-16 år gamle og seniortroppen 20-25 år. På grunn av deltakelse i konkurranse er det fraværsgrense på 3 ganger per skoleår.

 

120 min i uka.

 

Troppsavgift i én drillkonkurranse og et kostyme er inkludert.

Parade

Åpent nivå

Gratis!

 

Alle medlemmene våre deltar i Tigerstaden Parade. På ppvisninger er det også mulighet for å vise soloer/duetter/tropp som er god trening til konkurranse. Oppdragene vi deltar på er våre viktigste arenaer der vi bygger fellesskap og kan vise Oslo hva drill er. For å bli kjent på tvers av kursene trener vi derfor parade sammen etter ØM hvert år før vi driller med Oslo Janitsjar 1. og 17. mai i tillegg til øvrige oppdrag. Spesielt de yngste medlemmene våre har stor glede av å trene sammen med sine forbilder. Vi fyller gata med høye kneløft, spark, hopp og SMIL!

 

 

 

Solister og duetter

Åpent nivå

Fagerborg, Ris, Lakkegata, Løren og Svendstuen skole

 

Vi tilbyr undervisning for våre medlemmer i alle solo– og duettkategorier på alle nivåer. Her får man sjanse til å videreutvikles og utfordres innen for eksempel en- og tostavdrill eller drilldans. Spør oss eller instruktøren din om råd om hva du bør velge hvis du er usikker.

 

60 min i uka

 

I solo/duett dekker man alle utgifter selv i forbindelse med konkurranser og kostymer.

 

Egentrening

Åpent nivå: En over 18 år må være tilstede

Kyben Yrkesarena m. flere

 

Egentreningstiden uten instruktør er inkludert i medlemskapet for alle og benyttes fritt. På egentrening jobber man med å finpusse koreografier, triks, turn/danseteknikk eller utforske improvisasjon med drillstav. Du kan benytte et skjema med spesifikke mål for egentreningen som følges gjennom året.

 

Driller du på avansert nivå?

Kun egentrening kan velges av de over 18 år, vi anbefaler at du har bestått instruktørkurs 1-4. Dersom du er student/jobber kan du velge å kun ha egentrening og leie inn koreograf/instruktør ved behov. Innleide koreografer avtales og dekkes selv. Du bør være sterkt selvdrevet og ha motivasjon til å jobbe på egenhånd i tillegg til god teknisk drillforståelse. Vi har flere timer egentrening per uke og vi ønsker helst at disse benyttes regelmessig.

 

Timeplan

 

17:00

18:00

19:00

20:00

Mandag Fagerborg

Egentrening

Solo/duett

Solo/duett

Egentrening

Mandag Lakkegata

 

Solo/duett

Solo/duett

Egentrening

Mandag Ris

 

Egentrening

Egentrening

Egentrening

Tirsdag Majorstua

 

 

Solo/duett

Solo/duett

Onsdag Sagene

 

Nybegynnere

Tropp Junior

Tropp Junior

Torsdag Møllergata

 

 

Tropp Senior

Tropp Senior

Fredag Nordpolen

Egentrening

Dans

Dans

 

Lørdag Kuben Yrkesarena

11:00-13:00

Egentrening

Tilsynsvakt

En over 18 må være tilstede

 

 

Søndag Svendstuen

09-21:00

Egentrening

Husk nøkler!

En over 18 må være tilstede

 

 

PRISER

Hovedkontingent + Pris = semesteravgift

Vennligst se forklaring under. Semesteravgift faktureres høst og vår. Påmelding er bindende august tom. juni og det er 4 ukers angrefrist.

KURS

Nivå og alder

PRIS (per semester)

HOVEDKONTINGENT

GRUNNPRIS

Medlemskap med forsikring

1000,-

TIGER-Nybegynner

Nybegynner

Alder fom. 6 år, ingen øvre aldersgrense

300,-

SOLO/DUETT

Åpent nivå, alle aldere

900,-

TIGER-TEAM

Åpent nivå, fra nybegynner til advanced

Preteen, junior og senior

1400,-

PRISEKSEMPLER på ulike sammensetninger av kurs per semester:

Et medlem i Tiger-Newbies: 1000+300 kr = 1300 kr per semester

Et medlem med feks. to kurs: 1000+1400+900 kr = 3300 kr per semester

Et medlem i Showdrill Ungdom/Voksen: 1000+250 kr = 1250 kr per semester

Et medlem med kun egentrening uten instruktør og faste, ukentlige timer: 1000,- dekker evt. innleid koreograf selv.

 

Angrerett for kurspåmelding er 14 dager fra kursoppstart. Det er bindende påmelding høst+vår. Dersom du allikevel ønsker å avslutte medlemskapet må du betale for begge semesterne.

 

Alle prisene inkluderer

  • Lån av en paradeuniform
  • Forsikring i NMF
  • Tilgang på tid til egentrening
  • Tilbud om gratis danseundervisning

I konkurransetropp junior/senior dekkes én startavgift tropp i konkurranse samt et kostyme i løpet av sesongen. Medlemmer i tropp stiller på Østlandsmesterskapet og Norgesmesterskapet i Drill hvert år. Nybegynnere får mulighet til å låne en drillstav den første måneden og tilbud om å kjøpe den hvis de fortsetter.

 

DU TRENGER:

  • Treningstøy, vannflaske og dansesko/innesko. Konkurransedrillere må bruke beige/hudfargede jazzsko på konkurranse.
  • Sorte sneakers; nybegynnere bruker vanlige sorte joggesko. Junior/senior bruker sneakers med splittet såle som feks. kjøpes på Lisbeths Dancewear på Lilleaker i Oslo.
  • Drillstav
  • Jenter trenger solbrune strømpebukser til 17. mai, konkurranser og oppvisninger
  • Solister og duetter må selv dekke konkurranseutgifter og kostymer tilknyttet solo/duett. Vi har et kostymelager til disposisjon med et begrenset utvalg.

 

DUGNAD

Tigerstaden Drill er fri for obligatoriske dugnader - Hva mener vi med det? JO, vi mener at dugnad er frivillig, sosialt og gøy og at dugnadsånden tuftes best på nettopp frivillig innsats. De som ønsker kan bidra med kakebaking, bruktsalg eller ta eget initiativ til varetelling, kontakte sponsorer m.m.

 

PÅMELDING

Gjøres i august og man er medlem ut skoleåret; både høst og vårsemesteret. Kursene faktureres to ganger i året i september og januar.

Påmelding er gjelder for august-juni og vi gir 4 ukers angrefrist.

Forventninger

Møt opp forberedt og i tide; ha med nødvendig utstyr og øv på drill/danseteknikk hjemme/utendørs når du kan. Drill er en lagsport og instruktør må alltid ha beskjed i så god tid som mulig på SMS eller mail dersom man ikke kan møte. Vi har en maksgrense på antall fraværstimer i konkurransetropp siden man er avhengig av fulltallig oppmøte for å få maks utbytte for gruppa. Utøvere/foreldre har ansvar til å ta initiativ til egentrening ved fravær og disse avtales med instruktør/styret da en over 18 må være til stede. Alle medlemmer deltar på jul- og sommeroppvisninger, paradedrill og marsjøvelse/treninger. Hvis man ikke kan delta på feks. 17. mai eller pådrar seg en skade må styreleder varsles.

 

Oppvisninger

Vi har fokus på å utvikling av oppvisningsglede; Juleshow er "fristen" for at drillere/instruktører skal lære inn koreografier. Vi arrangerer både juleoppvisning og sommeroppvisning, men de som har tid og lyst deltar også på Elvelangs, Dansens Dager og Sagene Bydelsdager. Dette er våre mest tilgjengelige arenaer der vi kan vise hva drill er og er viktige for å rekruttere. Felles obligatoriske arrangementer er hovedsakelig jule- og sommeroppvisning og paradedrill i samarbeid med janitsjarkorpset.

 

Parade

Alle medlemmer hos oss driller parade sammen med Oslo janitsjar på 17. mai i Karl Johan. Vi driller med både en og to drillstaver i gata og har fokus på smil, glede og noen overraskelser! Dersom vi får tilbud om å være med i 1. maitog deltar vi også der. Som medlem får du låne paradeuniform av oss til utearrangementer og oppvisninger. Medlemskapet inkluderer ekstraøvelser i forbindelse med 17. mai. April og mai er årets viktigste rekrutteringssesong utendørs og dersom man ikke kan delta på enten 17. mai eller 1. mai må man gi beskjed eller søke fritak.

 

Anbefaling

Kjære foresatte og medlemmer, still oss spørsmål når dere lurer på noe! Les informasjonen på nettsidene og følg med på e-post og eventuelt også Facebookgruppen vår. Motiver barnet ditt for trening og pass på at det møter forberedt. Ta kontakt med styrelederen ved skader eller spesielle utfordringer og behov; vi vil være en klubb der alle skal få sjanse til å bli sett og hørt. Støtt alle på laget og husk at alle er like viktige. Sport og aktivitet lærer barn og ungdom å tåle motgang og medgang både på trening og ellers i hverdagen og det krever at dere og vi engasjerer oss, men husk at det er barnet som driver idrett - ikke du!

2018 © Tigerstaden Drill – Oslo, Norge

Materialet på dette nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten særskilt avtale direkte med organisasjonen Tigerstaden Drill er enhver kopiering, lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring bare tillatt i den utstrekning det er hjemlet i lov. Nettside og foto av Tiril Guttorm